6. desember 2023

 Det er 6. desember! Jeg startet dagen med hjemmekontor og så dro jeg og Mamma til den store byen og der traff vi Lillesøster. Det har snødd litt og plutselig kunne vi se postkortmotiv overalt!


Det var kanskje en overdrivelse, men akkurat utenfor Nasjonalmuseet, på Museumsplassen, der var det som å være i et postkort. Målet for byturen var nemlig å besøke Nasjonalmuseet. 


På veien dit så vi litt på vindusutstillinger og julelys. Selve museumet er stort og grått med mange fargerike skatter på innsiden.

Vi hadde lyst til å se pop-up-utstillingen "Det var så stilt på gaten", en liten juleutstilling som ble vist et par timer i dag og som vises et par timer 13. desember.


Bildene er ikke tatt rett ovenfra for det ble så mye skygger og gjenskinn, derfor er de vinklet litt feil, men det går bra. Det var koselige bilder og en fin liten utstilling. De hadde gjort det enkelt med å legge en del bilder i glassmonter og noen få sto stilt ut på staffeli. Det fungerte fint. Jeg drømmer om en stor temautstilling med vinter og jul, det hadde vært noe.

Vi fikk noen bonusbilder i rommet ved siden av. Der stilte de ut noen bilder av Erik Werenskiold.


Er de ikke fine?

Det er ikke mulig å se alt på museumet så vi hadde valgt ut noen utstillinger på forhånd. Det siste vi så på var Harriet Backer. Det var ingen vinterbilder i utstillingen, men mange malerier av fine steder å være inne. Og jeg liker å være inne i varmen når det er kaldt ute.


Tenk å sitte i det biblioteket å skrive julekort og lese julebøker!

I tillegg til å se på kunsten spiste vi boller på kafeen. Det var stille og rolig og vi hadde utsikt til det tidligere nevnte postkortmotivet ute. Vi så akkurat passe mengde kunst og ble akkurat passe slitne.

Vi avsluttet besøket på museumsbutikken og de hadde så søte sauer med nisseluer. Og på vei derfra så vi en ung mann med laaaaang nisselue.


Nisseluer er gøy!

Mens vi ventet på toget hjem så fikk vi tid til å kikke innom et par butikker. Mamma kjøpte julenåler til meg og Lillesøster!


Denne skal jeg bruke i morgen!

Ellers venter Mamma fortsatt på bagasjen sin. Mamma landet trygt på Gardermoen i går, men bagasjen sto igjen i Bodø. Det er vel bra typisk. Vi krysser fingrene for at den dukker opp i morgen! Da skal vi på konsert. På bloggen blir det juletur. Jeg håper du har hatt en kjempefin dag! Liker du å se på julekunst og juletegninger?

Kommentarer