18. desember 2023 - 9. juletur

I dag er det 3. september og jeg er på besøk i Velfjord for tredje gang i år. Denne gangen kom jeg hjem for å feire Mammas bursdag. Det var en kjempefin feiring. Vi feiret hjemme med våre nærmeste og spiste god mat og gode kaker og lo masse. Der det er hjerterom er det husrom. Og så i dag, så bestemte vi oss for å gå juletur, Lillesøster og jeg.

Vi gikk en liten tur i nærområdet, til Trovika. Jeg prøver å gå en tur hit hver gang jeg er hjemme. Det er kun hvis det er for mye snø at vi ikke tar turen. I dag var det ikke snø, men høsttegnene har begynt å vise seg selv om det fortsatt er ganske grønt.

Ofte er vi alene i Trovika, men i dag ble vi snakket til av to gutter i båt som lurte på hvem vi var, og vi møtte en god venn av vår Lillebror som satt og leste Donald Ducks Julehistorier. Det er et nydelig sted å sitte og lese, så valg av lesested skjønner jeg godt. Lesestoffet derimot... Men jeg skal ikke si noe, jeg er tross alt ute og går juletur. Og jeg har feiret jul året rundt og jeg kan finne på å se julefilm både vår, sommer og høst. Vet du, jeg skal låne den juleboken så snart vår bamsevenn er ferdig med den.

Jeg fant ikke julegodter direkte, men jeg tok med en Fazermint som jeg og Lillesøster delte. Vi har alltid Fazermint når det er jul, så for meg er det en julesjokolade. Den smaker selvsagt godt året rundt.

Det var en kjempefin tur. Det blåste kanskje litt, men det er bare friskt. De to guttene var ikke ute med båten særlig lenge. Kanskje de syntes det var for kaldt, eller de var for dårlig kledd. De fortalte aldri hvem de var, de bare konstaterte at de ikke kjenner oss. Vi svarte som sant var at vi ikke kjenner dem. Og så dro de hjemover igjen. Her er et bilde av to ukjente søstre på tur:

Vi gikk og studerte alt vi så, fra krabbeklør til blomster, fugl og trær. Det er små grantrær overalt. Ikke store nok til å være juletrær, men vi fant en med julepynt i likevel.

Den ene pynten var en sukkerstang. Jeg lurte på hvorfor den ikke var spist opp, men så så jeg at den var pakket inn i plastikk. Plastikk i naturen er ikke bra, så jeg tok den med meg. Det var veldig fint å se på da. Alt blir ekstra vakkert med havet i bakgrunnen.

Jeg tror kanskje Lillebrors bamsevenn ble litt forstyrret, men det er jo ganske utrolig at vi møttes der i Trovika. Hvordan kom han seg dit, og med den store boken i tillegg? Er det han som pyntet det lille treet? Jeg har så mange spørsmål. Det jeg vet er at dette var en kjempefin langhelg og det var godt å komme nordpå en gang til. Det blir en ny tur til jul senere i år. Fire reiser på ett år, det er ikke verst.

Kommentarer