12. desember 2023 - 6. juletur

Ny eier skal overta leiligheten 1. juni. Vi tok over rekkehuset for et par uker siden. Vi pakker og styrer. Midt oppi dette reiser jeg nordover til familien på ferie og nå er jeg der mens Tore Kristian må styre alene. Det var lurt! Forleden feiret jeg 17. mai i hjembygda for første gang på minst 20 år. Jeg fikk det samme flagget som jeg brukte på barneskolen. Mamma tar godt vare på tingene. Jeg er ikke så heldig med været, men i dag ble det juletur likevel. Det er 19.mai og jeg og Mamma har gått rundt flyplassen og Klubben i Brønnøysund.

Vi startet turen der broren min bor. Der bor det også en katt som alltid vil inn. Den er veldig søt, men får ikke lov til å komme inn, for den tilhører leiligheten over. Komme inn får heller ikke de andre dyrene som vi møtte på vår vei. Vi så en gråsisik sitte rolig i et tre. Den fløy ikke sin vei så enten var den ikke frisk eller så følte den seg veldig trygg. Og vi så snegler, hunder og flere fugler.

Jeg kan ikke si det med 100% sikkerhet, men jeg er ganske sikker på at jeg så en tjuvjo. Turen rundt flyplassen og Klubben er så fin, vi går langs fjorden stort sett hele veien. Jeg hadde med kikkert og så en fugl som ternene ikke likte. De prøvde å jage den vekk. Den var for langt unna til å ta bilde, men jeg så på bilder av sjøfugler og tjuvjo lignet veldig på det jeg så. Oppførselen passet også. Jeg så også en liten flokk med silender. De er så stilige.

Det var grått, men vi hadde opphold og fargene var kjempefine. Havet er alltid vakkert! Vi går forbi et forlatt hus på veien og det er spennende å forestille seg hvordan det var å bo der. Vi stopper alltid og kikker.

Til min store overraskelse så henger det julepynt på trærne i Brønnøy også, ikke bare i Vestby. Et julehjerte svingte seg i vinden med Torghatten i det fjerne.

Vi så også gladnissene som sto for dekorasjonen. Jeg fortalte dem om julebloggen min og de ble så ivrige. De fortalte om nissenes rolle i Sagnet om Torghatten og viste stolt frem fjellet.

Det var litt av en historie. Jeg ble så sulten av å høre på nissene fortelle. Heldigvis var det kort vei videre til nærmeste rasteplass og Mamma hadde ordnet niste. Salami på tur, det er godt det! 

Av andre julemotiv fra denne turen så vil jeg vise frem den røde og hvite, helt klart juleinspirerte, stangen de har på flyplassen. Den blir sikkert brukt til noe nyttig, men tankene går lett (?) til sukkerstenger og jul når vi ser den. Og vi så fire geiter!

Eller fire julebukker, kanskje?

Jeg leste etterpå at geitene er leid inn for å se om de kan bidra med å begrense gjengroing. Jeg håper det fungerte. Det var koselig å se dem. Kanskje de blir leid inn neste år også?

Det ble en koselig dag og en koselig tur! Beina ble slitne, men vi så mye fint. Kanskje til og med en tjyvjo!

Kommentarer