19. desember 2023 - 10. juletur

Det er 24. september og jeg og Tore Kristian har gått en juletur i nærområdet. Veien ble til mens vi gikk, men målet var å gå til tjernet som ligger i nærheten. Det er visst et kunstig tjern, anlagt for isproduksjon en gang i tiden.

Tjernet var nærmere enn vi trodde. Vi startet med å gå langs en gåvei, men så ble vi så fristet av skogkanten at vi tok en avstikker. Det gjorde turen vår mye koseligere enn den ellers ville ha blitt. I stedet for asfalt gikk vi på skogssti. Ikke at det er en stor skog, det er mer som en skoglig oase i et boligfelt. Kjempefint er det, uansett.

Vi så kjempemange nøtter, de lå strødd overalt. Det fikk meg selvfølgelig til å tenke på Tre nøtter til Askepott.

Vi så en Pokemon også. Den skulle barna i nærheten ha visst om. De er gode til å gjemme seg, men akkurat denne, en Snorlax, er veldig store. Og de elsker å sove. Vi bestemte oss for å ikke forstyrre den og holdt lang avstand.

I stedet fant vi en piknikbenk på toppen av en knaus. Derfra så vi tjernet på den ene siden, og hvis vi konsentrerte oss så kunne vi se litt fjord på den andre siden. Det var ikke så lett å se på grunn av alle trærne. Vi hadde med litt marsipan fra i fjor, men selv om den ikke hadde gått ut av dato så smakte den ikke så veldig godt. Nå er det heldigvis ikke lenge til det dukker opp fersk julemarsipan i butikken.

Skogholtet kunne også by på et julepyntet tre. Mon tro om det er noen ekte dompaper i nærheten...

Ved kanten av tjernet så vi to nisser, muligens skogsnisser. De hadde så mye skjegg at det ikke var mulig å se beina deres. En skulle tro det var upraktisk, men det virket ikke å plage dem. Kanskje det er god kamuflasje? Eller, så god er den ikke, for vi så dem godt.

På vei fra tjernet og hjem igjen så så vi et hus med julepynt. Det er nok en dekorasjon som henger oppe året rundt, og så skrur de på lyset i desember. Selv om lyset ikke er skrudd på så var det var lett å se at det forestiller julenissen på sleden.

Vi har bodd her i noen måneder nå, men vi har bare så vidt kommet i gang med å utforske området. Det ser veldig fint ut. Her finnes både nisser og ville Pokemon. Og da jeg så gjennom bildene mine etter at jeg kom hjem så viste det seg at jeg hadde tatt bilde av et reinsdyr også!

Reinsdyret Stina, faktisk. Veldig sjelden. Jeg tror kanskje det var en trollskog, selv om det ikke var disig eller tåkete. Noe magisk var det. Finnes det noen trollskoger i nærheten av deg?

Kommentarer