3. desember 2023

God søndag! Vi våknet til enda en fin og kald dag. Er det kaldt der du er? Jeg kikker litt ut av vinduet innimellom og ser på fuglene som flyr frem og tilbake til materen. Under materen hopper skjærene og leter etter smuler. Ser du skjæra på bildet?

Småfuglene kom og spiste mat i dag også. Her er bilde av en kjøttmeis og en blåmeis.

Inne har vi ryddet og ordnet. Vi fikk hengt opp stjerner i går og pyntet litt mer i dag, men vi har fortsatt en del igjen. Gjestesenga for eksempel. Men det blir i morgen.

Jeg har ikke sett hvordan det ser ut utenfra, men inne er det fint. I stuevinduet har vi vår gamle Indiska-stjerne og for første gang på mange år så har vi satt inn levende lys. Vi brukte bare adventsstaker og adventsstjerner på fot i leiligheten. De siste årene pyntet vi med den, men den hang mellom vinduene og vi kunne ikke bruke levende lys. Jeg tror vi brukte telys med batteri ett år. Det er koselig å henge den ordentlig i vinduet igjen.

På kjøkkenet har vi hengt opp en adventsstjerne som Mamma ga oss for en god del år tilbake. Hun ga oss to stykker, så vi hengte opp en på musikkrommet også. Vi kaller det musikkrommet for det er der platespilleren og alle LP-ene til TK står. Vi har to etasjer, men vi har bare ryddet og ordnet i hovedetasjen. Vi skal rydde nede i morgen, men blir nok ikke julepyntet der i år.

Etter middag så tente vi lys. Vi bruker å ha lys i forskjellige farger, men i år gikk vi for klassiske lilla lys, bare med litt snøkrystallglitter på.Vi bruker Inger Hagerups "Adventsvers", for den synes vi er fin:

Så tenner vi et lys i kveld

vi tenner det for glede

Det står og skinner for seg selv

og oss som er tilstede

Så tenner vi et lys i kveld

vi tenner det for glede

Og vi har mye å glede oss over. Vi har et fint, varmt hjem med masse julepynt, spennende julekalendere på TV og i overmorgen kommer Mamma, og det er bare litt av alt det fine. I morgen blir det jobb og rydding og på bloggen skal jeg dele årets 2. julegåtur. Det blir bra.

Jeg håper du har hatt en fin 1. søndag i advent og jeg ønsker deg en fin søndagskveld videre.

Kommentarer