11. desember 2023 - 5. juletur

 Det er 22. april og nå begynner det å bli vår på ordentlig. Det er hektiske tider, men i dag passet det bra med en juletur i nærområdet.

Det ble litt asfalt, litt skogssti og litt grusvei. I hagen blomstrer krokusen og ute langs veien er det masse hestehov. Salgsskiltet henger på veggen vår, men vi har solgt! Vi hadde visning rett etter påske, og dagen etter visning fikk vi solgt til litt over takst. Det var over all forventning. Jeg er så letta og glad. Nå er det bare selve flyttingen igjen. Men det tenker vi ikke på i dag.

I dag nyter vi solen, våren og fuglesangen.

Det kryr visst av nisser her i Vestby, for vi så en nisse i dag også. Den sto og kalte på et par julebukker, men de var stae og ville ikke høre.

Vi lot dem være i fred og fant til slutt en kjempefin rasteplass. Vi hadde med julebrus, marsipan og safrankarameller. Sånn luksus! Og jammen satt det ikke en gulspurv i et tre denne gangen også.

Vi så mange fine fugler på turen. Blant annet rødstrupe, bokfink, kjernebiter og en rovfugl vi ikke helt fikk taket på. Den var så rask. Og vi så et par linerler! Det er min favorittvårfugl.

Vi gikk også forbi mange bygg, noen litt mer slitne enn andre. Jeg elsker gamle, forfalne bygg. De ser ut som kunstverk. Fargene og formene er så spennende.

På vei hjem så vi julepynt i et tre. Det kunne ha vært en kongle, men det var et pinnsvin. Det glitret så fint i solen.

I tillegg til vårtegnene hestehov og linerle så vi maur, siste rest av snø, hvitveis og nytt liv i form av et lite føll.

Naturen er fantastisk! Og tenk, et øyeblikk satt vi inne i leiligheten og prøvde å ikke å tenke på flytting, og i neste øyeblikk satt vi ute i en lysning og drakk julebrus ute i det fri, uten en eneste flyttetanke. Det var bare jul og vår. Det var herlig.

Kommentarer