5. desember 2021

 God 2. søndag i advent! Det er 5. desember. Jeg håper du har hatt en fin dag. Jeg har hatt det veldig fint. Jeg og Tore Kristian har ryddet litt, jeg har bakt boller og tegnet og skrevet litt julebrev, vi har hatt besøk av svigerforeldrene mine og det var veldig hyggelig. Jeg har sett litt på fugler fra vinduet. Og jeg har hatt det varmt og godt.

I går hengte vi opp fuglenek på verandaen. Fuglenek gir meg julestemning, men jeg har aldri hatt eget fuglenek før. I dag har jeg fulgt med for å se om neket fikk fuglebesøk. Jeg forventer ikke så mye besøk egentlig, men det hadde vært ekstra gøy.Vi har også pyntet med litt grankvister, så nå er verandaen pyntet og fin! Ikke like pyntet og fin overalt, men her og der. Sakene på bildet til høyre går vi fort forbi og så stopper vi heller opp ved putekassen og fugleneket. 

I dag var det min tur å få tegning!Tore Kristian var veldig spent på om jeg kom til å kjenne igjen karakteren. Det gjorde jeg! Det er Jessie fra Pokemon! Jeg kjente igjen håret. Jeg skjønte ikke at det var Jessie som barn, fra juleepisoden der vi lærer at Jessie er sint på nissen. Det var artig å bli minnet på den episoden. Jeg liker jule-episoder. Og hvetebakst.

Jeg baker som regel lussekatter, men jeg hadde lyst til å prøve noe annet i år. Det er så lenge siden jeg har bakt, så jeg var veldig spent på om jeg kom til å få det til. Jeg synes ting blir veldig fort ferdig i ovnen vår, så jeg valgte å steke på litt lavere temperatur enn foreslått i oppskriften, og det ble veldig bra. Jeg lagde hveteboller med safran, safransboller. I stedet for å lage boller så kjevlet jeg deigen og delte den opp i biter, sånn at det bare var å bryte bollene fra hverandre etter steking. Jeg har prøvd det en gang før, og da stekte jeg dem ikke lenge nok. Derfor var jeg litt ekstra nervøs, men de ble skikkelig luftige og fine. Hurra!
Her er lenken til oppskriften jeg brukte: Oppskrift safransboller. Det eneste jeg gjorde annerledes var at jeg blandet inn smøret til slutt, romtemperert, i stedet for å smelte det sammen med melken. Noen boller havnet i fryseren og veldig mange havnet i magen. Nam!

Så var det fugleneket da. Jeg ser det fra vinduet. Jeg tenkte at det kanskje ville komme en nysgjerrig pilfink eller to for å sjekke det ut, de liker fuglenek. Meisene foretrekker solsikkefrø, så jeg forventet ikke å se dem i det hele tatt. Så hvem var det som dukket opp til slutt?
Ser du fuglen på bildet til venstre? Det er samme kjøttmeisen. Det var også en nysgjerrig blåmeis innom. De undersøker absolutt alt. Dermed ble kjøttmeisen dagens tegnemotiv.
Kjøttmeiser er fine de også. Og tøffe. De er litt større enn blåmeisen. Og så er det mulig å se forskjell på hann og hunn. Det ser man på den sorte streken nedover brystet. Hannen har en bred og kraftig strek, mens hunnene har smalere strek. Men jeg vet ikke helt hvor grensen går, så personlig er jeg mest sikker når jeg ser ytterpunktene.
Er dette en hann eller hunn? Jeg aner ikke, så opplys meg gjerne!

Jeg drømmer alltid om en rolig førjulstid, men veldig ofte blir det mer stress enn ro. Derfor er jeg så ekstra glad for at de første dagene i desember har vært rolige og fine. Og det er så koselig med kommentarer og tilbakemeldinger på bloggen. Tusen takk alle sammen! Nå står det to lys og skinner på spisestuebordet. I følge Inger Hagerups dikt så er det et lys for håp og et lys for glede.
Vi leser alltid Inger Hagerups sitt dikt når vi tenner adventslys. Håp og glede. Det er fine ting å tenne lys for. 

I morgen starter en ny uke. Det blir hjemmekvelder og bortekvelder, mer tegning og mer blogg. Jeg håper du har hatt en nydelig helg og ønsker deg en kjempefin uke!

Vi ses igjen i morgen.

Kommentarer