16. desember 2021

Er det greit å skru av kamera i digitalt jobbmøte i et par minutter for å sjekke hva som foregår i trærne utenfor mens noen andre prater? Sånn rent hypotetisk. Jeg sier ikke at det ble gjort, jeg sier ikke at bjørkefink og stillits ble observert. 

I morges ble Tore Kristian glad for dagens tegning av Prins John og Sir Hiss som pynter juletreet.

Jeg liker de gamle Disney-tegnefilemen. Robin Hood er en barndomsfavoritt. Den er så koselig.

Jeg kan ikke huske at dagens fugl er med i Robin Hood. Jeg husker ugler og gribber, men ikke denne fine sjøfuglen. Noen hater dem, noen elsker dem. Jeg liker dem. De minner meg om havet, om bygda mi på Sør-Helgeland. Jeg ser dem fra vinduet mitt nå og da, men sjelden nå på vinteren. Da ser jeg dem oftere nærmere sjøen. Når jeg drar til Moss, eller Oslo. Jeg har en brevvenn her på Østlandet som elsker måker. I dag fikk jeg julepakke fra henne i posten, pluss brevet jeg sendte til henne på mandag. Det hadde vært artigere om det brevet lå i hennes postkasse, men da hadde jeg kanskje ikke tegnet denne gråmåken i dag.

Det finnes flere måkeslag i Norge, men mens enkelte reiser sørover så synes en god del gråmåker at det er ganske greit her om vinteren også. Derfor går jeg ut fra at det er gråmåke jeg ser fra vinduet. Jeg synes de er vanskelig å skille fra hverandre. Det går, men jeg er ikke så flink til å oppdage detaljer sånn som benfarge på avstand. Gråmåken har grårosa ben, er ganske stor. Men det er ikke så lett å se når de flyr.

Jeg kunne ikke finne et eneste bilde av måker tatt fra stuevinduet, så da ble det dette bildet fra arkivet. Neste gang en måke flyr forbi, skal jeg ha kamera klart!

En annen ting jeg liker veldig godt er risgrøt. Det er også en barndomsfavoritt. Og i dag var jeg og Tore Kristian invitert på besøk til Tore Kristians foreldre for å spise risgrøt (med mulighet for å finne mandel i grøten). Vi pyntet oss litt for anledningen. 
Jeg testet min nyeste kjole og den fine capen min svigermor har strikket til meg. Tore Kristian tok på seg julegenser. Neste gang blir det julekuler i skjegget i tillegg.

Svigerfar hentet oss og selv om gårdsplassen var så godt som fri for snø, så var det så fint og stemningsfullt med lys både ute og inne.


Vi satt ved spisebordet og spiste og koste oss. Det ble både grøt og julekaker. Svigermor fikk mandelen. Sånn flaks!

Premien var en stor marsipangris!

Dette var en veldig fin og koselig ettermiddag og kveld, med hygge og julestemning, saft og kakao. På gangen mellom kjøkkenet og stua satt dette hyggelige paret og smilte så vennlig til alle som gikk forbi.


Har du hatt en koselig torsdag? Gleder du deg til helg?

Jeg håper at du har det fint! Jeg gleder meg til helg, selv om jeg synes dagene går litt for fort. Jeg vil gjerne vente på julen litt til og nyte førjulstiden enda litt lenger. Men det er fortsatt noen dager igjen, og de skal nytes til det fulle.

Vi ses igjen i morgen!

Kommentarer