Et år med Julestina - Luke 14 ^_^

Nå er det bare 10 dager til julaften! Og det er helg! Selv om hverdagene også er fine, så synes jeg det kan være ekstra fint med helg. Det er godt å kunne ligge litt lenger om morgenen og å være ute når det er lyst. Kanskje se to julefilmer i stedet for bare en? Eller strikke julevotter? Legge puslespill? Vi får se hva jeg har lyst til å gjøre i morgen. I dag har jeg lyst til å reise i tid. Tidsmaskinen er klar. Er du?

* * *

For en fantastisk sommer dette har vært! Og så fort det har gått! Juli er over og det er lørdag 4. august. Det er bare 141 dager til jul. Jeg har funnet ut at kakao er godt når det er varmt også. Ikke når det er veldig varmt, men når det er sånn passe varmt. Vi startet dagen med kakao, varme rundtstykker og YouTube.
Vi så en video som Americas Funniest Home Videos publiserte på julaften i fjor, med klipp av ting som ikke gikk helt som planlagt. Den hadde noen morsomme øyeblikk ^_^

For en måned siden besøkte vi kameraten til TK. Han har kjøpt seg rekkehus sammen med samboeren sin. De har fått det kjempefint. Jeg ble selvfølgelig glad for å se at de også er glade i jul.
I tillegg til et par nisser og den fine dørmatta som det står god jul på, hadde de et julekott. Det hadde vært noe det.

I dag skal vi ikke på besøk, men jeg dro en tur på jobb etter frokost. Hvis jeg jobber litt ekstra i ny og ne så kan jeg avspasere et par dager i jula. Det blir kjekt.
På jobben tar vi vare på frimerker. Det er min avdeling som har ansvaret for poståpningen i kommunen. Jeg tok en rask kikk, men jeg fant ikke så mange julefrimerker. Men noen var det. Jeg er spent på årets julefrimerker.

Etter et par timer, møtte TK meg og vi gikk en tur sammen.
Sånn ser det ut i Vestby i dag. Det har vært varmt og fint, men utrolig tørt. Det er nok noen som ønsker seg regn.

Etter spaserturen dro vi på kafe. Vi spiste god mat på The Coffee Shop.
De deilige makronene spiste vi til dessert. Og jeg har en ny t-skjorte! Jeg kjøpte den på salg da jeg var hjemme på ferie i sommer. Det var Lillesøster som fant den bortgjemt i en krok ^_^

På vei hjem gikk vi innom et bruktmarked i sentrum. Vi hadde ikke vært inne og sett der før, så vi tok en tur innom.
Jeg synes det er så koselig med gamle ting. Filleryer, broderier... Jeg kjøpte nesten en fillerye. Den var så lang og smal. Man finner ikke så smale tepper lenger. Og kunne ikke en av de lappene i det første bildet vært et nydelig sjal for tøydukken min?

Selvfølgelig hadde de litt julestæsj også.
Heftet med julesanger var morsomt.

Jeg endte opp med å shoppe litt.
Jeg kjøpte dette pyntefatet fra en hyggelig dame. Det er en Arabia Finland juletallerken og det er Tove Slotte som står bak designet. Er ikke bildet koselig? Tove Slotte står bak designet til flere av disse fatene og hun har også designet mange fine Mummikopper og fat.

Siden jeg tenkte litt på julefrimerker tidligere i dag, fikk jeg lyst til å lage julekort-pynt.
Jeg får ikke så mange julekort, men det hender, og jeg fant et par i postesken min. Jeg tok kopier som jeg forminsket og limte sammen. Vips så kunne jeg henge opp minipostkort på treet mitt. Jeg synes de ble kjempefine, og hilsenen var fortsatt leselig.

Til kveldskosen så vi en kortfilm og en langfilm.
 I kortfilmen "Trolls holiday" ville småtrollene hjelpe de høytidsløse stortrollene til å finne sin egen høytid. Det kan hende at denne høytiden er mistenkelig lik det vi mennesker kjenner som "jul". Den var søt. Men enda søtere var filmen Prancer. Det handler om en jente som finner et skadet reinsdyr som hun mistenker er nissen sin. Det var en stille og koselig julefilm. Jeg likte den veldig godt.
Vi så ingen reinsdyr på gåturen i dag, men vi så bartrær og fargerike bregner. Strikkedama gleder seg veldig til å pynte til jul! Hun ønsker seg også et julekott.

* * *

Mmm, de makronene så deilige ut. Brunt og grønt, som et juletre! Mon tro om kameraten til TK og samboeren hans har tømt hele julekottet? Vi har nesten tømt det vi har av julebokser og skuffer. Jeg liker å ha det julepyntet i hele desember, sånn at jeg kan kjenne litt julemagi hver eneste dag ^_^
Hva med deg?

Jeg ønsker deg en superkoselig julehelg full av hyggelige stunder og magiske øyeblikk!
Også håper jeg at vi ses igjen i morgen ^_^

Kommentarer