Et år med Julestina - Luke 13 ^_^

Velkommen til min juleblogg denne vakre torsdagen i desember, bare 11 dager før julaften! Jeg håper at Lussinatten ikke har vært for lang. Det er så spennende med overtro. I store norske leksikon står følgende: "Over hele Norden begynte den egentlige juleperioden med lussinatt. Julen ble oppfattet som den farligste tiden for mennesker og dyr gjennom hele året, og med lussinatten åpnet man på denne måten døren for årets skumleste tid." Tenk det! 

I dag er det Luciadagen. Vi feirer lyset. Kanskje det lukter hvetebakst i huset ditt nå? Kanskje ikke. Selv er jeg veldig glad i hvetebakst. Men nok om det. Det er på tide å reise tilbake i tid, for å se hva Jule-Stina driver på med. Kom, kom!

* * *

Det er helt utrolig at det er juli allerede. Et halvt år har gått. Det er bare 175 dager igjen til jul. For fire dager siden var vi halvveis til julaften! I dag er det søndag 1. juli. Jeg skal på piknik. På Lucia-piknik. Men ikke før dagens viktigste måltid er fortært.
Banan, yoghurt og granola. Nam nam!

Jeg har forberedt meg til denne dagen i ukesvis. Jeg har heklet.
Jeg har bakt.
Visste du at lussekatter kommer fra Sverige? Og at safran symboliserer sol og lys? Det står i leksikon. Og ja, jeg brukte ekte safran. Skal det bakes lussekatter, så bakes det lussekatter ^_^

Jeg har aldri bakt lussekatter midt på sommeren før. Det var gøy!

Etter frokost dro jeg og TK til Oslo og der møtte vi Lillesøster og Super-Christine.
Vi fant oss et koselig sted på Akershus festning og dekket på og spilte Luciasangen. I tillegg til lussekatter hadde vi med dadler. Mamma har fortalt meg at de hadde dadler til jul før i tiden. Dadler er ganske godt. Det vises ikke på bildet, men det står "God jul" på den røde skålen ^_^

Vi hadde på oss noe hvitt alle sammen, til og med Strikkedama. Jeg ble ikke ferdig med Luciakronen, men jeg hadde laget to bånd som jeg og Lillesøster pyntet oss med.
Ideen og oppskriftene til hjemmelagde Luciakroner og Lucia-bånd fikk jeg i boken God Jul. Jeg heklet til og med en stjerne som jeg valgte å ha rundt halsen. Vi var riktig så Lucia-fine. Nesten like fin som Findus fra Sven Nordqvists bøker om gubben og katten. Jeg elsker Gubben og katten! Og jeg har lest at gubben Petterson er glad i Luciafeiringen.

Vi satt under et tre. Om vi reiste oss, kunne vi se denne fine utsikten:
Det er mye liv på havet når været er så fint.

Pikniken vår var så hyggelig, at vi fikk besøk fra både små og store dyr. Sånn som denne mauren.
Maur og piknik er en klassiker. Det føltes som om jeg var med i en tegnefilm.

Spurvene syntes det var kjempespennende med lussekatter.
Kanskje det går an å ha piknik i desember også? Vinterpiknik.

Siden vi feirer lyset i dag, vil jeg gjerne vise frem et juleornament jeg bestilte meg for et par uker siden. Eller kanskje vi skal kalle det et solsnu-ornament. Den er så fin!
Jeg bestilte den fra etsy-butikken Forageworkshop. Jeg er forelsket i et stykke ved.

Apropos juleornamenter. Dagens julepynt er en heklet stjerne til juletreet.
Jeg føler at heklet julepynt var noe man så mye mer av før. Julekulene har tatt over. Foreløpig. Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at heklet pynt må komme på moten igjen. Før eller siden.

Det var kjempekoselig å feire Lucia. Vi skilte lag på ettermiddagen og jeg og TK dro hjem. Utpå kvelden ble siste rest av julemarsipanen min spist opp, og vi så film på Netflix.
Jeg likte El Camino Christmas, jeg. Den var morsom og litt søt på en måte. Og det var jul på et sted uten snø. Jeg savner flere julefilmer fra varme steder.

Strikkedama sier hun gjerne vil synge en liten sang, og det synes jeg hun skal få lov til.
"Santa Lucia, dreit oppi lia.
Når hu var ferdi, lukta det herlig!
Så kom tre vise me

Nei, nei, nei. Strikkedama!

* * * 
 
Nå fikk jeg enda mer lyst på lussekatter! Jeg skulle ha rappet med meg noen fra den pikniken. Har du forresten tips til hvordan jeg kan forme bollene så de ikke blir formløse mens de hever? Jeg får det liksom aldri helt til. Kanskje vi får lussekatter på jobb. Kanskje jeg skal ha på meg noe hvitt i dag. Kanskje det blir en god dag. Det håper jeg.

Kos deg masse, med eller uten hvetebakst! Om ikke lenge blir dagene lysere igjen. Og i morgen du få være med i tidmaskinen igjen, hvis du har lyst.

^_^

Kommentarer