Et år med Julestina - Luke 11 ^_^

Det er tirsdag 11. desember og det er 13 dager igjen til jul. Vi er nesten halvveis! Jeg synes det er så koselig med alle lysene i hagene og vinduene til folk. Og på de fleste steder så finnes det, mest sannsynlig, minst en som pynter litt ekstra. Jeg synes det er gøy. Selv har vi et par stjerner og en adventsstake. Og en usynlig tidsmaskin. La oss finne ut hvor den tar oss med i dag!

***

For en nydelig dag! Sola skinner og det er varmt og godt ute. Det er lørdag 2. juni og sommer.
Det er grønt overalt. Selv om grønn er en julefarge, så er det ikke mye ute som gir julestemning. Det er litt rart i grunn, for det finnes mange steder i verden som feirer jul med grilling og tropevarme. I Australia feirer de jul midt på sommeren. Likevel er det den hvite julen som blir markedsført som ekte jul. Det snør på julekortene, i julesangene, i julefortellingene og i julefilmene. Hvor er tropejulen?

Jeg tror julestemningen finnes overalt der julestemning blir skapt. Jeg har sagt det mange ganger før, og jeg sier det igjen: Julestemning er noe vi lager selv, det er ikke noe som kommer bare vi sitter og venter lenge nok. Og i dag har jeg laget julestemning. På verandaen ^_^
Jeg er glad i å sitte inne i varmen mens det er kaldt ute, og se på en film og drikke kakao. Men jeg synes også det er deilig å sitte ute i varmen og bare nyte livet. Og se på fuglene.
Leieboerne våre jobber så hardt! De flyr frem og tilbake mens fjærene stikker ut til alle kanter. Spesielt den ene er veldig bustete på hodet og ser ut som en veldig sliten forelder.

For akkurat et år siden var jeg på Vømmølfestival i Verdal. Det var veldig koselig. Og det var jul!
Temaet var "Jul i Vømmøldalen", og det var gøy å se på alle de flotte kostymene og kjøretøyene i toget. Jeg var bare publikum, men jeg kledde meg ut til festen på kvelden. Det fine juleforkleet, er mormor sitt ^_^

Jeg blir med neste gang temaet er jul også, om det så er 20 år til!

Her om dagen leste jeg en artikkel på nrk.no, om Maria Parr. Hun skriver barnebøker og artikkelen handlet om at svensk radio skal lage et julehørespill av en av bøkene hennes, som skal gå som julekalender på radioen i desember. Boka heter Tonje Glimmerdal, og historien gikk som teaterstykke i Oslo for ikke så lenge siden. Jeg så ikke stykket og jeg har ikke lest boka, men jeg ble selvfølgelig nysgjerrig! Og fant ut at det var på høy tid å besøke biblioteket.
Etter en trivelig stund på verandaen, syklet vi avgårde for å låne bok. Maria Parr blir sammenlignet med Astrid Lindgren og har vunnet mange priser for bøkene sine. Likevel måtte svensk radio på banen før jeg bestemte meg for å lese en av bøkene hennes. Jeg fant boken lett som en plett, og en engelsk utgave av Pippi Langstrømpe. Lauren Child sin Pippi ser ikke helt ut som den Pippi vi er vant til å se. Det er moro å se andre tolkninger av en kjent karakter! Og hva synes du forresten om bildet laget i lappeteknikk? Jeg synes den er kul.

Etterpå dro vi på kafe, nærmere bestemt Vestbys landsby-urbane The Coffee Shop.
Jeg tok bilde av en kul boks på disken, med en kenguru og en koala på. Jeg er litt glemsk, men om jeg husker historien sånn noenlunde riktig, så var det enten eieren selv, eller en venn, som hadde bestilt seg en kopp fra Australia, i forbindelse med jul, og da kom koppen i denne boksen. Tenk så glad jeg ble for at historien var relatert til jul! Det er jul overalt, hele tiden ^_^

Jeg begynte å lese i boken med det samme jeg kom hjem, og den virker sååå fin!
Handlingen foregår i vinterferien, men den skal foregå i desember i hørespillet. Det skal være mulig å høre fortelllingen i Norge også. Om jeg ikke glemmer det, så har jeg en avtale med svensk radio i desember!

Hva synes du forresten om min nye t-skjorte? Jeg kjøpte den på nettet fordi jeg ville ha noe som var både jul og sommer på en gang! Det er en flamingo med nisselue og i bakgrunnen en palme med julelys. Jeg synes den er kjempesøt og stemningsfull!

Jeg satt inne da jeg laget dagens julepynt. Jeg fant ut at det var best. Da jeg var liten, fikk jeg en pakke med Hama miniperler i gave. Julepynten jeg lagde da, henges fortsatt opp på juletreet hjemme. Jeg har en venninne som perler masse sammen med barna sine, og disse to flotte figurene fikk jeg for å pynte på kontoret mitt! De er så snille.
Inspirert av deres fantastiske verk, fikk jeg lyst til å perle selv. Jeg kjøpte meg et par pakker med miniperler i forskjellige farger, og bestemte meg for å perle noe enkelt. Det ble en sukkerstang!
Det er et veldig amerikansk julepyntmotiv, men det gjør ikke noe. Sukkerstenger er søte, og jeg synes denne sukkerstangen ble ekstra søt! Juletreet blir bare finere og finere ^_^

Det ble en julefilm i kveld også. Vi så The Family Stone.
Filmen hadde en veldig fin intro. Den var både fin og koselig, men ikke min nye julefilmfavoritt. Den var heldigvis veldig mye bedre enn YouTube-videoen vi så på til frokost. Den anbefales ikke.

Strikkedama liker også flamingoer, og synes de sprer masse julestemning.
Kanskje en julesang om flamingoer og krokodiller hadde vært hyggelig?

***

Så er vi plutselig tilbake i desember! Jeg har tatt frem det jeg har av julepynt. Kanskje jeg skulle ha tatt fram litt sommerpynt også?

Ha en nydelig tirsdag!  Håper vi ses igjen i morgen ^_^

Kommentarer