Juledyrkalender 2017 - Luke 24 ^_^

Så kom endelig den store dagen!
Ute er det snø og vinter, inne er det julestemning. Vi har spist både julefrokost og julemiddag, vi har sett Tre nøtter til Askepott. Nå er det presangene som står for tur, og vi er alle veldig spente.

Jeg åpnet en liten pakke tidligere i dag. Det var luke tjuefire i dagens kalender. TK hadde pakket den inn for meg ^_^
Jeg fikk en søt, liten kritt-tavle! I trefigurskogen fikk vi en gullstjerne, som TK pyntet grantreet med, til alle dyrenes store glede. Den lille muldvarpen og bestevennen hans spiser julemiddag

Siden det er 24. desember i dag, har vi kommet til det siste kalenderdyret. Det er et kattedyr og det andre kattedyret som er med i dyrekalenderen. Mens ozeloten er en liten katt i Sør-Amerika, så er denne katten noe større, og bor i Himalayaområdet, og i andre fjellstrøk i Asia. De liker seg oppe i høyden, helst over tregrensa, og har en vakker lys, prikkete pels. Det er en høyfjellskatt. Jeg har elsket snøleopardene helt siden jeg så dem på tv en gang i tenårene.
De har store poter og en veldig lang, buskete hale. Halen bruker de til å styre med. De er flinke til å klatre og kan hoppe langt. De er skye og liker å være alene, langt fra både mennesker og andre snøleoparder. De må ha mat, og selv om de ikke liker folk, så kommer de stadig i konflikt med lokalbefolkningen. Heldigvis finnes det mange organisasjoner som jobber med å opplyse befolkningen om dyrene og som samarbeider for å redde dem.

Jeg kjøpte disse fine ornamentene fra nettsiden til organisasjonen Snow Leopard Trust. De er håndlaget i Mongolia, av ull ^_^

Jeg synes de er fine og kanskje noen av kronene de kostet går til å hjelpe snøleopardene litt ^_^
Jeg, mamma og Katja gikk en tur til kirkegården. Været har vært litt skiftende, men akkurat mens vi var på vei dit, så så vi postkortmotiv hvor enn vi snudde oss, det var så vakkert!

Jeg vil igjen takke Katja og Espen for alle de fine kortene de har tegnet. Om alt går etter planen, så tenkte vi å selge dem neste år, og gi pengene til en organisasjon som jobber for dyrenes velferd. Hvilken det blir, har vi ikke bestemt oss for.
Det ble mange, kjempefine kort!

Jeg vil også si tusen takk til alle dere som fulgte desemberbloggen min i år også! Takk for alle fine kommentarer og tilbakemeldinger. Jeg håper dere har kost dere og likt tegningene våre.

Nå er det jul, og det siste bildet jeg vil vise dere, er et postkort tegnet av den svenske kunstneren Lennart Helje.
Vår egen gaupe er også en fantastisk fin katt!

God jul!

Kommentarer