Juledyrkalender 2017 - Luke 3 ^_^

  There's an English summary at the end for my English speaking friends ^_^

God første søndag i advent! Jeg håper alle har hatt en nydelig søndag! Både i går og i dag sov jeg lenge, det var deilig. Da jeg sto opp satt Katja i stuen og tegnet gavelapper. Det skulle jeg også gjøre i dag. Jeg burde kanskje ikke ha sovet så lenge likevel...

Før jeg kunne tegne gavelapper, måtte jeg skrive kort. Å skrive kort er en hyggelig må-ting, så jeg har bare kost meg! Vi har en gavekalender på jobb, hvor vi tar med to presanger hver. Den ene gaven min var to frankerte postkort, og et av kortene jeg tegnet i fjor. Jeg håper kortene blir sendt, men hvis gavemottakeren vil beholde dem selv, er det også veldig fint ^_^
Post cards for the advent calender at work.
Det finnes en nettside og et konsept for folk som vil sende og få postkort, som heter postcrossing.com. Jeg meldte meg inn for en måned siden og det er ganske morsomt. Jeg har fått 12 postkort så langt, og jeg har sendt 11. Tidligere i forrige uke registrerte jeg at jeg skulle sende kort, og fikk seks adresser som jeg skulle sende til. Fristen for å sende julepost ut i verden, er 5. desember, så det er på tide at jeg får sendt dem avgårde.
The post cards I wrote today, with stamps and drawing.
 Jeg liker å tegne på kortene jeg sender ^_^

Og jeg liker å åpne kalender.

Å åpne kalender er en av desemberdagenes små høydepunkter. I dag dukket det opp litt av hvert bak de to lukene og i skuffe nummer 3.
There was nice surprises in our advent calendars today as well!
I Winter Woodland-kalenderen dukket muligens selveste Rudolf opp. I skuffen fant TK to snømenn. Den Lille Muldvarpen vet godt at søndag ikke er en godteridag, og hadde med seg en stor og saftig pære. Nam!

Bak luke nummer 2 i juledyrekalenderen, gjemmer det seg et dyr som bare går på do en gang i uka. Det er ofte nok når man er et dovendyr. Å gå på do er noe av det farligste den gjør. Den klatrer ned fra det trygge treet sitt, og gjør seg synlig for eventuelle rovdyr i nærheten. Visste du at det vokser alger på pelsen til dovendyret? Og at de er flinke til å svømme? De lever i Mellom-Amerika og Sør-Amerika og lever mesteparten av livet sitt oppe i trærne. De er veldig populære på sosiale medier og jeg ser stadig vekk bilder av tegninger, smykker og filtede dyr inspirert av dovendyret. Jeg er også inspirert og her er dagens gavelapper:
From left to right: Drawings of a sloth by Katja, me and Espen.
 De har et veldig spesielt utseende, men jeg synes de er søte. De ser blide ut og tar livet med ro. Til og med fordøyelsen deres går sakte. Jeg tviler derfor på at fet julemat og søte julekaker er noe særlig for dem. Mest sannsynlig er pakken til dovendyret til høyre fylt med mange, deilige, grønne blader. Eller kanskje det er en julegenser, av typen vi ser til venstre? Det er veldig populært med julegensere i år. For de som lurer på hva det midterste dovendyret spiser, så skal det forestille krumkake. Jeg kan godt øve meg på å tegne det ^_^
Titt tei!

Jeg søkte opp jul og dovendyr på Etsy.com. Her er et skjermbilde av noen av treffene jeg fikk:
A screenshot of some of the things you find on Etsy when you search for the words sloth and Christmas.
Det finnes så mange kreative folk!

Jeg har ikke planer om å selge ting på nettet, men det hadde vært gøy å lage ting og hatt med på messe. Julemesse for eksempel. Jeg har lyst til å vise dere hvordan de første gavelappene ble. Jeg skanner tegningene før jeg lager hull i dem, så det er kanskje ikke så lett å se for seg hvordan gavelappene ser ut. Sånn ser de ut, etter at hull og bånd er på plass og baksiden tegnet.
The finished gift-tags.
Vi lager pakker med tre dyr i hver. Vi har ikke helt bestemt oss for hva vi skal gjøre med dem. Jeg og Katja lurer blant annet på om vi skal lage litt flere ting og forsøke å delta på julemesse neste år. Da er gavelapper en fin salgsvare. Vi vurderer også å selge gavelappene til inntekt for en veldedig organisasjon. Jeg kommer tilbake til det senere en dag ^_^

Katja dro hjem tidlig på ettermiddagen. TK har spilt spill. Jeg har brukt dataen og skrevet kort. Jeg tok en pause i sted. Da tente vi adventslys, spiste kveldsmat og så på den svenske adventskalenderen.
 
Det var veldig koselig.

Nå er det på tide å runde av for i dag og jeg avslutter med et bilde av bloggeren, med dagens julebutton på ^_^
Jeg har ikke tegnet morgendagens gavelapp! Det blir så spennende! Jeg skal ikke røpe hva dyret er, men det er ikke et pattedyr, så mye kan jeg si.

Vi ses i morgen ^_^





It’s the first Sunday in advent! I hope everyone has had a beautiful day! Both yesterday and today I slept in. There was no alarm to wake me. It was wonderful! When I got up, Katja sat in the living room. She was making gift tags. I should have done that today too. Maybe I shouldn’t have had a lie-in afterall…

Before I could draw, I had to write post cards. I like writing cards and it was very cozy. We have a calendar at work and we bring two gifts each. One of the presents from me was opened on Friday. It was two postcards with stamps. A month ago I joined postcrossing.com. The concept is easy. You send cards and you receive as many cards as you send. Earlier this week I signed up to write six cards, and it’s high time to send them out in the world. The deadline for international post is set to the 5th of December. I wrote seven cards today.

One of Decembers small highlights is to open the calendar. In the Winter Woodland calendar, a reindeer looking like Rudolph turned up. And in the drawer, TK found two snowmen. The Little Mole knows that Sunday is not a day for sweets and brought a big and juicy pear. Yum!

In this calendar, there is a sloth hiding behind the door today. The sloth lives in Central- and South-America and spends most of it life up in the trees. It’s a good swimmer, though. It has to climb down from the tree to use the toilet, but it only has to do it once a week. Did you know that algae grows on its fur? Sloths are very popular on social media, and I often see drawings, jewelry and felted animals inspired by the sloth. They have a very special look. I think they are cute. They look so kind and relaxed. Even their digestion works slowly. I therefore doubt that Christmas food and sweet Christmas cookies are good for them. Most likely, the package to the sloth Espen drew is filled with delicious green leaves. Or maybe it's a Christmas sweater, of the kind we see on the left? It is very popular with Christmas sweaters this year. For those who wonder what the middle sloth is eating, it’s a traditional Christmas cookie, but I need to practice drawing it.
I also wanted to show you how the first gift tags look like, with hole and thread. We make packages with three animals in each. We have not completely decided what to do with them. We are considering selling them and give the income to a charitable organization. We’ll see!
To sum up the day: Katja went home in the early afternoon. TK has played video-games. I have spent time on the computer and written cards. I took a break a little while ago. We lit the first advent candle, ate supper and watched the Swedish advent calendar on TV. It was nice.

I have not drawn tomorrow's gift tag yet! I'm not going to tell you what the animal is, but I can relieve that it's not a mammal…

See you tomorrow ^ _ ^

Kommentarer