7. desember 2014 - Julemusikk ^_^

I dag er sånn en fin dag! Jeg skal på julebesøk og treffe to supre barn! Og jeg har fått fortalt at de gleder seg til jeg kommer og hva er vel bedre enn det?

Senere på kvelden skal jeg og TK på konsert på John Dee. Konserten heter "Ol' 65" og er en konsert med mange norske artister som hyller Tom Waits. Siden han blir 65 år. For fem år siden feiret han 60-årsdag og da ble hyllestkonserten holdt på Rockefeller. Det var litt av en fest med både norske og svenske artister. Kaisers Orchestra var også der! Men ikke i år naturlig nok. Men det kommer andre, både artister som var der sist, og nye. Forrige gang hørte jeg Guri von Germeten for første gang. Hun er knall. Og det var via henne jeg ble introdusert for Jason Webley som også er helt herlig å høre på. Jeg gleder meg sånn til konserten i kveld :-D


Guri von Germeten spiller Tom Waits i 2009 på Rockefeller ^_^

Siden dagen i dag er en musikalsk dag hadde jeg betemt meg for å skrive om julemusikk.
Å skrive om julemusikk er et ambisiøst prosjekt, men man kommer ikke unna temaet musikk når man skal snakke om stemning. En jul uten julesanger hadde vært forferdelig trist. Det er koselig å handle til jul når butikken man er på spiller julemelodier, eller når koret synger under julegrantenningen.

Jeg har prøvd å finne ut om jeg har noen favoritter og har kommet frem til at det er mange sanger som er fine, men at de fleste julesangene er finest i konsertlokaler eller på samfunnshuset, på konsert eller juletrefest. Når man går rundt treet og synger med på de versene man kan. Spesielt gjelder det våre tradisjonelle julesanger. Det er så vanskelige å finne en innspilling man liker.

Jeg hørte likevel en fin en på radio her om dagen! Øystein Sunde har gitt en ny sang som heter "Julekalenderen". Den er så fersk at jeg ikke kunne finne den på YouTube, men jeg fant en liten smakebit på den her: Sunde-smakebit på RadioLudo.

Åh, jeg skulle ønske jeg hadde gjort klar en spilleliste jeg kunne dele på Spotify! Vi sier den kommer, i løpet av desember. Om det er mulig vil Alf Prøysen garantert være inkludert!


Om det er julefortellinger eller julesanger, Alf Prøysen er helt fantastisk. Den snutten som blir vist i jula med "Musevisa", den med de ekte musene altså, den er så fin og sangen er så bra!

Og "Julepresangen", med han som spikker og spikker og har så fine tanker om hva moren skal få etter hvert som treklossen blir mindre og mindre.

TK har en LP-plate med Alf Prøysen, der finner vi blant annet "Du og jeg og dompapen", "Bustebartepinn" og "Klapp for året" som ikke er en sang jeg kjenner, men jeg hørte den nettopp og det viste seg å være en veldig koselig nyttårssang ^_^


Har man ikke et lite kor tilgjengelig i stua så er kanskje en LP-plate nesten like bra. Når julemusikken knitrer. Vi har ikke mye julemusikk, men skal vi invistere i en juleplate tror jeg vi må prøve å finne en bruktplate eller to. TK har en singel med Bing Crosby som synger "White Christmas" på den ene siden og "Silent night, holy night" på den andre. Det er stemning det!


Jeg eier to juleplater. Det ene er ikke en juleplate en gang, bare noe vi nordmenn forbinder med jul. Men det er så vakkert så vakkert ^_^ 


Til Spotify-spillelisten min er klar, må jeg bare dele denne flotte sangen til slutt. Det er sånn begeistring for jula vi er ute etter, er det ikke? :-D 


Som sagt synes jeg det er vanskelig å finne samleplater med julemusikk som jeg er fornøyd med, derfor er det like greit å lage en selv. Men hvis jeg skal ønske meg julemusikk, så hadde en juleplate med Tom Waits vært helt fantastisk. Mest sannsynlig ville den ikke vært så hyggelig kanskje... Men det hadde ikke spilt noen rolle ^_^

Jeg kjenner forresten ei som spiller i et pønkeband. De lager heller ikke så koselige juleplater, men her er en link likevel, for de som er spesielt interessert: 

Unknown Album (= Dømt - Rudolph is a drunk).

Hva er din favorittjulemusikk?

Kommentarer