4. desember 2014 - Juleverksted!

Jeg er med i en hobbyklubb. Vi har hatt litt problemer med å få til treff denne høsten, men vi håper å få til et lite juleverksted før året er omme. Vi tenkte vi kunne gjøre det enkelt, at folk tar med det de holder på med akkurat nå, for å vise og dele litt tips til hva man kan lage. Vi får se hva vi får til ^_^

Det hobbyprosjektet jeg holder på med akkurat nå er ikke så juleverkstedvennlig. Jeg håper å bli ferdig med denne klokkestrengen til jul sånn at jeg kan gi den til mormor. Øyedråpene jeg bruker mot regnbuehinnebetennelsen tuller med synet mitt, så jeg må ta en liten pause med det nå. Blir spennende å se om jeg rekker å bli ferdig til tross :-)

Ser dere både nissen og katten?


På barneskolen elsket jeg juleverksted. Vi fikk lage så mye forskjellig, med så mye forskjellig materiale! Papir, filt, tre, piperensere. Det var ikke noe man hadde liggende hjemme. Jeg husker at vi støpte lys. Vi lagde nisser. Flettet kurver. Lagde julekort. Lagde sånne papirgirlandere, hva det nå heter. Man limer sammen papirremser til ringer. Det er egentlig mye flott man kan lage med papir.


Jeg lagde sånne stjerner et år. De ble veldig fine. Jeg valgte å bruke foto, men man kan jo ha hva man vil i midten :-)

Det hadde vært moro å fått sett noe av det man lagde på barneskolen. Jeg har ikke tatt vare på noe selv, men kanskje mamma har ett og annet liggende. Denne flotte nissen har jeg tatt vare på da. Den lagde jeg på videregående. Jeg gikk tegning, form og farge. Angrer ikke et sekund :-)


Jeg kan fortsatt ikke tegne nisser. Det er vanskelig. Jeg må øve meg ^_^

Denne julenissen tegnet jeg i 1999. Også på videregående. Her kopierte jeg et kort.


Jeg har i en del år ønsket å arrangere et eget juleverksted hjemme, men jeg har ikke kommet så langt ennå. Neste år har jeg lyst til å lage kort og merkelapper til gavene selv! I år ble det ikke tid. Jeg tror at å arrangere et lite juleverksted, enten bare innad i familien, sammen med barn, eller med venner, er en fin måte å få julestemning på. Man kan lage noe til seg selv, eller til andre. Å klippe og lime er vel alltid stas? Jeg vet at det finnes mange som synes at det er kjedelig å lage ting, eller de synes ikke at de lager noe fint, men jeg er optimistisk og tror at med det rette selskapet ville de ha likt det litt likevel ;-)

Jeg har i det minste utstyr nok til et juleverksted. Hobbyhjørnet er stappfullt!


Kanskje noen har lyst til å lage ting med meg neste år?

PS: Jeg elsker julegaver folk har laget helt selv ^_^


Kommentarer