20. desember 2014 - I gryta slepper man til slutt en kilo pepper, (atsjoo!)

"Heter det ikke pepperkaker da?"

Et fornuftig spørsmål fra lærlingen til Bakemester Harepus det. Det er overraskende lite pepper i pepperkaker ^_^

Jeg ser på facebook at det er mange som begynner å bli ferdig med husene sine. Folk legger ut så fine bilder :-) Vi skal lage i morgen. Det har plutselig blitt en tradisjon det. Vi lagde ikke så mye pepperkaker da vi var små, jeg og min søster, men nå er det hvert eneste år. Jeg ankom barndomshjemmet i fin form i dag og i morgen kommer to jenter på besøk for å lage hus sammen med oss. Det blir koselig :-)

For ett par år siden var vi virkelig avanserte og lagde en bru til og med. Og vi brukte drops i vinduene for første gang. Blir spennende å se hva vi finner på i år.


Denne søte byen er fra enda lengre tid tilbake :-)
Nå har vi ikke den blå kommoden lenger og byen har litt mindre plass. Da må man tilpasse seg. Det er gøy å finne på nye ting å lage. Min lillesøster er så oppfinnsom når det gjelder sånt. Man ser det ikke på bildet, men jeg tror det var her hun lagde et bål og klipte i stykker filter og tredde på tannpirkere. Det ble flotte marshmallows :-)


De siste årene, de gangene jeg har hatt mulighet, har jeg vært hos svigermor og laget pepperkaker sammen med min niese, dattera til TKs bror. Vi har ikke laget hus der, men masse pepperkaker. I forskjellige fasonger. Både på frihånd og med former. 
Dette året, husker ikke når det var, men det var ett par år siden, da var jeg virkelig i det kreative hjørnet. Jeg ville lage pepperkaker til juleavslutningen til animeklubben jeg er medlem i. Jeg gikk for Pokemon siden det var det første jeg brukte å følge med på av japanske tegnefilmserier. Jeg er ikke så verst fornøyd ^_^

Litago-kua og hattifnattene ble heller ikke så dumme :-)

I år lagde vi det meste med former.
Vi hadde kjøpt hattifnattformer og lagde en hel arme :-D

Også lagde jeg en dompap. Jeg får julestemning av dompaper :-)

Hjertet under var det min 8 år gamle niese som dekorerte og jeg ble så imponert over det vakre kunstverket. Jeg elsker fargesammensetningen ^_^


 I morgen blir det altså nok en runde med pepperkakekos. Det lukter så godt, og det er morsomt å dekorere! Selv om man sjelden føler at man får det helt til. Men det er masse sjarm i hjemmelagde skjevheter og skakkheter :-)

Bilder fra morgendagens eskapader kommer helt sikkert senere. 
På julaften kanskje :-)

Nå skal jeg forske litt på pepperkakehus og bare nyte å ha kommet hjem :-)

Kommentarer