Søndagsstreken 9. september :-)

Denne helgen har årets Raptusfestival gått av stabelen, og jeg er sikker på at alle som var der i år hadde det kjempegøy :-D Raptusfestivalen er en internasjonal tegneseriefestival som holdes i Bergen hvert år. Jeg hadde gleden av å være der i 2010 og tenkte å vise frem tegningene og signaturene jeg samlet mens jeg var der:-)

Jeg må innrømme at jeg syntes alt var litt skummelt, så jeg samlet meg langt nær så mange kunstverk som jeg kunne ha gjort. Forhåpentligvis kommer det nye sjanser :-)

Da er vi klare for ukens søndagsstrek(er): Raptus 2010!



Jeg kjøpte meg en skissebok og den første jeg spurte om tegning og signatur var min lillebror. Han hadde en periode hvor han tegnet en del tegneserier og blant mine favoritter var serien Loppene, som dere finner på nettserier.no ved å trykke på linken^^ Jeg har alltid vært svært begeistret for lillebrors strek, helt fra hans første tegning til drodlingene han lager nå for tiden :-D



Mens Espen tegnet til meg traff vi tilfeldigvis Les Inkwell. Jeg liker veldig godt serien "Krig" som han har lagt ut på Nettserier og min favorittdel av serien er "Del 3: Automatrix" der vi blir introdusert for parasittene. Han var så grei at han tegnet et bilde av min tegneseriefigur, Strikkedama, med en parasitt på hodet :-)


Bilde 3 er tegnet av TK. Jeg er veldig glad i streken hans, selv om han ikke lager tegneserier, og ville gjerne ha med et bidrag i samlingen min :-) Og tenk, han er min største fan :-D 
De må man ta vare på ;-)



Det fjerde bildet er grunnen til at jeg i det hele tatt kjøpte en bok. Selveste Don Rosa, mannen bak historiene om Skrue McDucks liv og levnet, gjestet Raptus og skulle signere bilder i fleng. Det var behov for kølapper! Jeg ville gjerne ha bilde av en ung og sinna Skrue i Afrika. For en kjekkas :-D



Og til sist dristet jeg meg til å spørre Geir Moen om en tegning. Han har blant annet tegnet de to tegneseriebøkene om "De fire store". Mens Don Rosa ble misfornøyd med Skrues felthatt som han ikke hadde tegnet på en stund, fikk også Geir et vanskelig ønske. Jeg ville at han skulle tegne Sigbjørn Obstfelder. (Bok 2 om de fire store heter: Bukk fra luften, bukk fra bunnen, Obstfelder er forsvunnen). Han virket litt satt ut av ønsket, men tok utfordringen på strak arm, og jeg både ble og er kjempefornøyd :-)

Jeg samlet som sagt ikke så mange tegninger, men jeg har da kommet i gang. Nå må jeg bare bli flinkere til å benytte meg av de andre mulighetene som finnes der ute :-)

Kommentarer