Bokfestival og Ragnar!

Oslo Bokfestival! Flere dager med spennende program! Og mange bøker! Aftenposten på nett skrev i kveld at ryktet om papirbokens død er sterkt overdrevet. Jeg og TK var 2 av 50 000 stykker som tok turen innom festivalen i dag. Hvordan de regner ut sånt vet jeg ikke, men det var neppe sånn at alle var der samtidig :-)


Vi kom ned til sentrum klokken 14, tidsnok til å bli med på en liten minibyvandring med Leif Gjerland som fortalte litt om byen Oslo. Det var interessant :-)


På vei til bokteltene gikk vi forbi et stort forhistorisk sjømonster som lå og gapte utenfor Universitetet!


Norlis telt var som i fjor og i forfjor full av billige bøker og folk. I tillegg serverte de gratis vafler! Vaffelkøen var lang!


Allerede i første teltet ble standarden satt :-)  


Etter mer bokhandling ble det matpause! Vi spiste på Mr. Hong, som serverer grei, asiatisk mat. Vi trengte ny styrke etter å ha båret rundt på tunge plastposer fyllt med herligheter :-) 


Jeg bare måtte ta bilde av disse fine rosa blomstene:-)


Etter mat og blomster oppsøkte vi Nasjonal jazzscene - Victoria for kveldens høydepunkt, nemlig feiringen av Ragnar Hovlands 60-årsdag :-D De har fine tegninger på veggen på vei inn :-)


Inne var det kjempekoselig. Jeg må tilbake dit en gang, helt klart! Det var for mørkt til å ta bilder uten å blitze og sjenere alle de andre publikummerne, så her er et bilde av øl og pepsi ^_^


Hovlands 60-årsdag ble feiret med musikkinnslag og opplesning fra verkene hans. Hovland hadde selv valgt ut hvem som skulle lese og opptre. Første forfatter ut var Erlend Loe :-)


Neste mann ut var Knut Nærum :-)


Så fikk vi en flott fremførelse fra Polkabjørn, som sang og småjodlet litt for oss. Han var kjempeflink! 


Så entret æresgjesten scenen og leste et par utdrag han også :-) Jeg har ikke sett han før, og har bare lest en brøkdel av det han har utgitt, men det er litt av en brøkdel! Det var kjempekoselig og morsomt, både innholdet i tekstene og de forskjellige fremførelsene av dem.


Det ble også en liten litterær samtale om Hovlands verker og hvordan de har inspirert de som sitter der. Damen til høyre, Lina U. Mariussen, var konferansier og dikter, og leste også opp et utdrag litt tidligere. Hun var flink :-)


Kvelden ble avrundet med en nydelig fremførelse ved Annlaug Børsheim. Hun innledet også kvelden med å synge Joni Mitchells "River", men på norsk i en gjendiktning av Hovland selv. 


Til slutt ble det boksignering og jeg som trodde jeg var ferdig med å shoppe for dagen! Den gang ei :-D
"Ei vinterreise" anbefaler jeg forresten på det sterkeste, i tillegg til alt annet Ragnar Hovland har skrevet! 


Og helt til slutt et bilde av dagens fangst :-) Noe veldig billig, annet ikke så kjempebillig. I gjennomsnitt betalte jeg 92,50 kroner for hver bok, og det er vel ikke så verst med tanke på at mange av dem er i hardback og flere av dem er rikt illustrert med fargefoto ^_^

Hurra for bokfestival, Ragnar Hovland, Loe, Nærum og polkabjørner :-D

Kommentarer