Søndagsstreken 16. september 2012 :-)

I går, på Oslo Bokfestival, kjøpte jeg meg boken "Street Art Norway", som jeg har kikket på ved et par tidligere anledninger. Nå har bok to kommet ut, og dermed var denne satt ned til en overkommelig pris :-)


Og hva er Street Art? I og med at hjernen min har tatt seg en aldri så liten pause, siterer jeg fra teksten på baksiden av boken min: " Street Art er en kunstform som er utviklet i det offentlige rom, lovlig eller ulovlig. Kunstformen gir ofte et kritisk spark til det etablerte samfunnet og harselerer med reklame."

Jeg synes Street Art er spennende. Jeg har gått forbi en del verk og syntes at det var morsomt å se forskjellige typer bilder i gatene, men det var da jeg så en dokumentar om kunstneren Banksy at jeg begynte å synes det var interessant. Nå har jeg tatt skrittet og kjøpt meg en bok, så får vi se hva neste skritt blir :-)


I går da jeg så gjennom boken, tenkte jeg at jeg må prøve å bli mer oppmerksom på omgivelsene mine. Allerede i dag fikk jeg sjansen da jeg la merke til denne lille saken på vei til trikken:-)


Inni boken fikk jeg et gledelig gjensyn med en god venn av meg. Jeg har alltid vært svært begeistret for denne karen og brukte å hilse hver gang jeg gikk forbi, noe som skjedde flere ganger i uken. Vi må vel så langt tilbake som 2005, ihvertfall. 2004-2006. Først fikk han bart, så ble han gul og til slutt malt helt over. :'(


Her er mitt eget bilde :-D
Jeg følte at han fikk meg til å skjerpe meg litt. Sånn innimellom:-)

I samme periode som jeg fant denne karen, var det også noen andre skapninger som dukket opp rundt omkring i byen. De skal vi hilse på neste søndag! Til da kan dere jo stikke innom nettsiden til Banksy :-)

To be continued!

Kommentarer