Geocaching :-D

En sjelden gang iblant kan jeg finne på å gå tur for turens skyld. For å nyte utsikt og fuglesang. Som regel må det mer til for å lokke meg ut. Som regel må turen ha et formål. Det kan være så enkelt som å holde noen med selskap på deres tur, eller det må være noe jeg skal gjøre et eller annet sted. Og det er det ikke alltid en skal. Hvordan skal man da lure seg selv opp fra sofaen? 

Tidligere forsøk på å komme seg ut i frisk luft har inkludert tafatte joggeforsøk i parken og noen flotte skogsturer da jeg prøvde meg på turorientering. Sistnevnte kan virkelig anbefales, og jeg har ikke gitt opp tanken på å melde meg opp og finne hver eneste post helt ennå. Kanskje til neste år? Imellomtiden skal jeg kose meg med skattejakt!

Det begynner kanskje å nærme seg ett år siden jeg snublet over en artikkel om geocaching. Jeg hadde aldri hørt om det før og ble fascinert. Konseptet er enkelt. Rundt omkring har folk gjemt unna cacher i forskjellige størrelser. For å finne dem laster man ned koordinater til en GPS fra det store internettet og så leter man.

Vi fikk GPS og kart i bryllupspresang og i går testet vi det ut for første gang! Vi lastet ned koordinater fra geocaching.com og fulgte pilen på kartet :-)

Cachene, eller skattekistene som jeg liker å kalle dem, er som regel godt gjemte. De kommer i forskjellige størrelser og er gjemt unna i forskjellige vanskelighetsgrader. Denne var "enkel", men vanskelig nok for en nybegynner :-)

Alle cacher inneholder en loggbok der man registrerer når man fant den. Man kan også registrere funnet på nettsiden man hentet koordinatene fra og rapportere om cachens tilstand. Jeg var veldig spent på hva slags skatt jeg kunne vente meg, da en del av konseptet for geocaching er å finne og legge igjen skatter i cachene. Jeg fant ikke så mye informasjon på nettet om hva man kunne finne av skatter, annet enn at skattene ikke må være støtende, ikke bestå av skrap og hvis man tar en skatt må man legge tilbake noe med lik eller høyere verdi. Her fant jeg bare loggboken og ble ikke så mye smartere :-)

Jeg hadde med noen skatter for sikkerhetsskyld, blant annet en mummibutton. I og med at cachen var tom så kan jeg med sikkerhet si at jeg la tilbake en skatt med høyere verdi enn den jeg fant ;-)

Vi hadde bestemt oss for å finne to cacher som ikke lå så langt unna hverandre, og mens TK var GPS-ansvarlig var deg jeg som først klarte å finne begge cachene. Mens den første var en hjemmelagd gaffalomme med magneter, var dette en bitteliten metallbeholder kjøpt på geocaching.com.

 Den inneholdt logg og så var det ikke plass til mer. Det var en kjempemorsom tur og det var gøy å lete. Jeg har lært at det er ikke sikkert man finner en skatt, men det er det ikke alltid sjørøverne gjør heller! Kanskje jeg finner noe neste gang. Og jeg vet at noen kommer til å finne en button om ikke så lenge :-)

Hele verden er full av cacher og jeg gleder meg til å lokalisere flere Oslo-cacher og til å lete andre steder i landet og utlandet også :-D






Apropos triks for å komme seg opp fra sofaen: Jeg liker lister og kom på at jeg kunne jo alltids føre en gåturdagbok, med et bilde fra dagens gåtur og gjerne hvor mange skritt den kom på. Etter en stund slo det meg at bloggen kunne være min gåturdagbok og for en uke siden så "Dagens lille promenade" dagens lys. Og det har funket så langt. Jeg har gått tur hver eneste dag :-)


I dag prøvde vi å finne nok en skatt, men måtte gi opp. Istedet så vi denne søte pusen :-)
2211 skritt.

Kommentarer