Geocaching i byen ^^

Etter gårsdagens innlegg om en vellykket geocachingtur på fjellet, så er det vel naturlig å reise inn til byen igjen? Ikke Oslo by denne gang, som i tidligere geocaching-innlegg, men en annen liten småby litt lenger nord:-) Vi befinner oss fortsatt i begynnelsen av oktober, og jeg, mamma og Lillesøster tok bussen til byen for å geocache sammen :-) 

Vi tok med gps, godt humør, penger (det må man ha i byen) og den blå hvalen jeg fant ved Operaen i Oslo. Planen var å forlate den så nær hurtigrutekaia som mulig sånn at den kunne få seg en tur til sjøs, om lykken sto den bi :-)

 Den første cachen vi skulle finne hadde jeg lest litt om på forhånd. Blant annet at flere som hadde lett etter denne hadde fått hjelp fra en hyggelig nabo. Vi snakket litt om denne naboen, en mann på verandaen, på bussen, og lurte på hva det var for noe. En ordentlig person? En statue? Og mens vi gikk rundt med en forvirra gps og forvirra sinn kom det plutselig en mann ut på en veranda og pekte på hvor den var. Det var moro :-D Og vi trengte hjelpen. Den var godt gjemt, som dere ser.


Den inneholdt ingen skatter, de små gjør ofte ikke det, men vi la likevel igjen et klistermerke til nestemann :-)

Så gikk vi rett til neste cache. Mamma hadde gleden av å finne denne :-) 


Den inneholdt flere småskatter :-)


Lillesøster fikk velge seg en skatt og gikk for "Sweet Letter" og vi la igjen en blyant i dens sted. Kanskje et ujevnt bytte og et hint om at jeg må oppdatere gaveposen?


Etter to flotte funn gikk vi på senteret, shoppet litt småting og tok oss en matpause :-)

Lillebror skulle på fotballtrening, og neste cache skulle være i nærheten av fotballplassen. Vi tok nok ikke raskeste vei dit, men det var morsomt å se Brønnøysund fra en annen vinkel enn det man vanligvis gjør :-) 


Det var lurt å gå innom fotballplassen for da fikk vi satt fra oss handleposer i bilen til Pappa, og vi kunne gå og finne de tre siste cachene vi hadde på planen. Først måtte vi gå litt oppover og på dette bildet ser vi Torghatten i bakgrunnen :-)


Etter litt krabbing fant vi neste cache, en liten sak festet med magnet :-)


Og den hadde en byttegave! En pin fra dansk caravan club.

Det var greit det, og vi byttet den med et klistermerke og en Hello Kitty-knapp ^_^ 


 Så gikk vi videre. Langs en populær gå- og løpesti. Jeg husker den godt fra mine dager på Brønnøy videregående skole :-) 


Denne var vanskelig å få tak i! Da vi leste loggen skjønte vi hvorfor, for det sto det at det hadde vært et problem at uvedkommende tok den og ødela for videre geocaching. Kjedelig.


Det var skatter oppi her også, men ingenting som fristet denne gang, så vi skrev oss i loggen og lot skattene ligge :-)


Den neste brukte vi en stund på, for vi misforsto tilgjengeligheten og gikk rundt når vi skulle ha gått midt inni, men vi fant den da til slutt!


En stor og fin boks :-)


Med en halv pakke tyggis og en pose te. Ikke noe som fristet akkurat. Men det lå også en Geocoin her! Med en øyenstikker på! Det var moro, for Mamma er så glad i øyenstikkere :-)




Glade og fornøyde gikk vi tilbake til idrettsplassen og fikk se Lillebror på banen og satt oss i bilen akkurat i det det startet å regne. Ting kunne ikke ha vært mer perfekt! Og Mamma og Lillesøster gleder seg til å være med på mer geocaching i fremtiden, enten i Brønnøysund, i Oslo eller et helt annet sted :-D

Vi var veldig spent på om øyenstikkeren hadde et mål for reisen og vi søkte den opp på nettet, men den hadde ikke det. Så jeg finner på et selv og det er at den skal få seg en tur i skogen, eller noe som ligner, i Oslo :-) Håper det blir snart :-)

Kommentarer