Januar så langt - 2022

Det er så mørkt, det er så glatt, det er januar og vinterdepresjon.

Inne er det rotete for jeg har ikke hatt overskudd til å pakke bort julen sånn mer enn halvveis. Jeg er så trøtt og sovner gjerne sittende i sofaen om ettermiddagen. Jeg går en liten tur hver dag, men ofte etter at det har blitt mørkt og jeg synes det er så kjedelig. Jeg savner fjell og fjorder. Jeg savner vår og sommer. Jeg savner energi og positivitet. 

Det er litt traurig når tankene kverner og energien synker. Men så satte jeg meg ned for å skrive dette blogginnlegget. Jeg så gjennom bildene mine og plukket ut de jeg ville dele og oppdaget, som jeg ofte gjør, at januar har ikke vært så ille likevel. Joda, jeg er ikke på topp, men jeg er langt fra bunn og innimellom de små dumpene så har jeg det egentlig ganske fint.

Jeg går som sagt en liten tur hver dag. De fleste litt uinspirerende, mens andre har vært fine. Bare se så fin himmelen kan være når solen går ned! Jeg har dessuten kjøpt meg brodder, så det er ikke så glatt lenger.

Frem og tilbake til dette treet blir en tur på cirka fire kilometer. Planen er å ta et bilde av treet annenhver uke og samle dem i et album for å se hvordan året endret seg.

Når jeg synes ting er tungt og jeg trenger en pause fra tankene mine, så ender jeg som regel opp med å spille på mobilen. For tiden spiller jeg renzoku, som er en variant av futoshiki, begge spill i slekt med sudoku. Tore Kristian aner alltid fare på ferde når jeg setter meg ned med tallspill. Det fine med dem er at hodet mitt blir fullt av tall og jeg tenker ikke på noe annet enn å løse oppgaven. Det dumme er at jeg ikke gjør noe annet og plutselig er det leggetid. Det har blitt litt mer spilling i det siste, men jeg har også gjort andre ting og det er veldig fint.

Allerede 1. januar startet jeg et nytt håndarbeidsprosjekt.

Målet er selvfølgelig å gjøre ferdig uferdige prosjekter, men så ga jeg meg lov til å starte med en ny ting, og da begynte jeg der. I tillegg har jeg brodert litt.

Og jeg har spilt Nintendo Switch for første gang!

Tore Kristian ga meg dette spillet til jul. Det er veldig avslappende (for det meste) og veldig vakkert. Det er en fryd å spille. Jeg koser meg veldig med det.

Jeg har også lest bittelitt. Det blir ikke så mye lesing, men litt er en start. Jeg leser en bok for meg selv, og en annen bok leser jeg høyt for Tore Kristian. For meg selv leser jeg en bok som heter "De fem årstidene" og den er veldig fin så langt. Høyt leser jeg den andre boken i bokserien om Lånerne (The Borrowers Afield). Jeg elsket Lånerne som liten, da jeg så serien om dem på TV. De er bittesmå folk som lever skjult for oss mennesker, og som låner det vi mister og glemmer. Jeg mistet en broderingsnål i sofaen for ikke så lenge siden, og borte ble den. Kanskje en låner har funnet den?

Nå i helgen så var lillesøster Katja på besøk.

Vi la puslespill. Det tror jeg ikke vi har gjort så ofte sammen. Årets første puslespill ble dette M.C. Escher-bildet. Bare 100 brikker, men det tok litt tid likevel. Jeg har en brevvenn som la over førti puslespill i året som gikk. Det synes jeg er imponerende. Jeg håper jeg får lagt en del jeg også, kanskje fire, i løpet av året som kommer. Det hadde vært gøy. Jeg fikk to kjempefine puslespill i julegave, og jeg har flere liggende som jeg ønsker å legge. Og jeg har flere som jeg ønsker meg!

Jeg har selvfølgelig sett litt på fugler også, men hovedsakelig fra stuevinduet. Det er ikke like mange forskjellige slag som det var før nyttår, men jeg liker alle jeg ser.

På bildet, fra øverst til venstre og bortover: Gulspurv, rødstrupe, blåmeis, skjære, bjørkefink, kjøttmeis, gråspurv, tyrkerdue, gråmåke, gråtrost, kaier og pilfink. I tillegg har jeg sett flaggspett, spettmeis, kråke, dompap, stokkand og svartmeis. Atten forskjellige her i nærområdet. 

Før jul var det  utrolig mye gråtrost her. Så kom det en stor flokk med sidensvans. Sammen tror jeg de spiste opp alle rognebærene. Jeg mistenker at mangelen på bær er en av årsakene til at det er litt færre fugler å se akkurat nå. Ellers bruker det ofte å være litt stille etter nyttår. Jeg vil jo si at samlingen over er en ganske fin samling jeg da. Jeg gleder meg til flere fugleobservasjoner!

Sånn helt til slutt vil jeg bare dele noen bilder jeg synes er fine.

Varme fargetoner i januar, det er fint.

Jeg håper at du også har det bra og at vinteren er snill med deg. Det går mot lysere tider og januar er egentlig ikke så verst. Noen elsker januar, og det er bra. Det gjør som regel ikke jeg, men kanskje det bare er noe jeg innbiller meg. Jeg ble så overrasket og glad over alt det fine jeg har sett og gjort, og det bare halvveis inn i januar. Det gir meg lyst til å dele enda en liten hendelse som jeg kom på nå. Jeg var en tur på øyeklinikken på sykehuset. Det er litt kronglete å komme seg dit uten bil, men det går. Jeg gruet meg for jeg var redd det skulle være glatt og jeg må gå litt fra tog til buss. Jeg var så heldig at svigerforeldrene mine kunne kjøre meg til timen. Det gjorde meg kjempeglad! Og så, da jeg skulle hjem igjen, så møtte jeg tilfeldigvis på en kollega som skulle til Vestby og hun kjørte meg hjem. Det var veldig hyggelig! Og snilt.

Avslutter med et lite takk til mitt ene søskenbarn som foreslo at jeg kunne starte det nye året med å blogge en dag i uka. Det inspirerte meg til å skrive dette blogginnlegget og nå har jeg det litt bedre. Det blir vår og sommer om ikke så lenge, og fjell og fjorder skal jeg oppsøke etter hvert. Mer energi og positivitet er å finne like rundt svingen.

Fjorden er forresten ikke så langt unna. Kanskje det blir en liten tur før januar er omme?

Ønsker deg en nydelig vinter videre, med mange gode minner!

Kommentarer