På hyttetur på Sjusjøen

Forrige helg var jeg, Tore Kristian, Katja og Steven på Sjusjøen. Det var kaldt og litt vått, men mest fint og hyggelig.


Sjusjøen ligger litt oppi fjellet, ikke så langt unna Lillehammer. Det var første gangen vi var der. Jeg leide hytte gjennom jobben, ei stor og fin hytte med åpen peis og fin utsikt.

Vi reiste etter jobb på fredagen og kom frem utpå kvelden. Lørdag morgen var våt og disig og gradestokken viste en varmegrad. Planen var å gå Sjusjøen rundt, men vi bestemte oss for å ta det med ro og se an været. Jeg strikket litt og så på fuglelivet i det fjerne, og savnet en fuglemater. Hytta hadde alt, det eneste som manglet var fuglebrett rett utenfor de store vinduene på stua. Det ville jeg ha hatt om hytta var mi. Da det verste yret ga seg, gikk vi ut.
Det går en kjempefin turvei rundt hele Sjusjøen. Det var en nydelig tur. Det var friskt og fint og høstlig. Jeg hadde med kikkert og vi så noen fugler her og der, men det var ganske stille både på vannet og i skogen. Vi så en linerle som trippet i vannkanten, noen ender, samt ekorn, trost og meis.
Vi hadde med matpakke og tok en rast på en benk langs turveien. Det var mange benker langs hele turen og mye å se. På kvelden, etter middag, ble det brettspill og godterier. En perfekt lørdag!

Neste dag gikk vi en kort tur lenger opp i fjellet. Vi skulle reise på ettermiddagen, så planen var å gå til det føltes som en god ide å snu.
Det virket først som om vi skulle slippe yr denne dagen også, men det gjorde vi ikke. Kikkerten ble mindre brukt, og brillene måtte pusses oftere. Det hadde sikkert vært gøy med mer utsikt, men jeg synes gråværet har sin sjarm. Dis og tåke lager en helt egen stemning, og siden tåken ikke var tett, så var det akkurat som om høstfargene poppet litt mer frem i kontrast mot det grå. Samme hvor vi så, så var det nydelige farger, morsomme former, fascinerende natur. Det var kjempefint. Vi snudde da vi kom til varden på Vesle Lunkefjell.


Jeg hadde som sagt med kikkert, og Tore Kristian hadde med kamera. Jeg synes det er gøy å se på fugler og var veldig spent på turens fugleobservasjoner. Det viste seg at jeg så flere fugler fra hyttevinduet enn på tur. Det var mye småfugl i området.
Jeg prøvde å ta noen bilder fra vinduet, spesielt da denne dukket opp. Jeg er ikke så flink til å se forskjell på stripete småfugler (ennå). Dette er en sivspurv. Det har jeg ikke sett før, så det var stas at de viste seg så velvillig frem! Når jeg er i tvil, så sender jeg ofte bilder til tjenesten "Spør en ornitolog" på fuglehjelpen.no. Jeg får alltid god hjelp!

Bilder tatt av Tore Kristian

Tore Kristian tok bilder av fugler vi så ute, men de fleste var veldig langt unna og veldig flinke til å gjemme seg.

Her ser vi en gråtrost i et grantre, en heipiplerke på en skigard, en stein med fargerike vekster, en stokkand, en rødvingetrost og en and i det fjerne, muligens kvinand. 

I tillegg så jeg kjøttmeis, blåmeis, bokfink, spettmeis, skjære, en rovfugl langt unna, linerle, granmeis (eller løvmeis, men jeg tror det var granmeis), muligens bjørkefink og et par ekorn og kanskje en masse andre fugler også.

Og vi så mange mennesker og mange hunder. Vi var langt fra de eneste på tur. Det er sikkert mange som eier egne hytter der, og mange som leier, sånn som oss. Jeg hadde det veldig fint, og reiser gjerne tilbake dit en annen gang. Kanskje jeg ser en rødstjert neste gang jeg drar dit?

Hva med deg? Har du vært på Sjusjøen? Hva synes du om hyttelivet?

Kommentarer

  1. Hi Stina, just let you know that I visited your blog and enjoyed those pictures of your trip to Sjusjoen! Absolutely fantastic! I´m also writing a letter for you right now... it will be sent on next Monday. Hugs from Marika, Finland

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg